tiistai 8. tammikuuta 2013

Bonsaihaaveilua

Terve taas! Viime kaudelta on jäänyt nurkkiin roikkumaan (talvehtimaan) Bolivian Rainbow -merkkinen chili. Kesällä se teki kovasti kukkia, mutta yhden yhtä podia ei herunut. Melkoista pihtaamista. Koristechiliksihän tuon voi toki luokitella, mutta kiva siitä olisi silti pari marjaakin saada. Mukavan värisiä ne ainakin ovat. Kesällä se näytti vielä tältä:

kesä

..ja talvella taas tältä:

talvi

Valon vähentyessä tuo sateenkaarichili alkoi hieman tiputtelemaan lehtiään ja talveksi karsin sen lähes kokonaan paljaaksi. Toissapäivänä kuitenkin siirsin sen pienestä muovituopista isompaan Orthexin ruukkuun ja 50 W esl:n alle paistattelemaan. 

Tekojen takana on ajatuksia ja tämän ruukunvaihdon ja valon lisäämisen takana on ajatus mahdollisesta Bonsai -kokeilusta. Tovin on jo ajatus kytenyt mielessä, että kivahan sitä olisi Bonsai -hommiakin kokeilla. Bolivian Rainbow ilmeisesti soveltuu enemmän kuin hyvin koekaniiniksi, joten sillä mennään. 

Tarkoitus olisi saada varteen lisää paksuutta, eli kasvattaa chilin ulkoista habitusta ihan huolella. Näin talvella mitään räjähdysmäistä kasvupyrähdystä tuskin on odotettavissa, mutta katsotaan nyt mitä tuo esl ja ruukunvaihto saa aikaan. Ja kohtahan se on kevätkin jo ovella, joka taas enteilee kesän ja kasvun aikaa. Syksyllä viimeistään voikin sitten katkaista koko komeuden ja alkaa trimmailemaan Bonsaita näyttelykuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti