torstai 12. heinäkuuta 2012

Ensimmäisiä maistiaisia odotellessa

Ensimmäisiä maistiaisia odotellessa täytyy tyytyä tarkkailemaan uusia nuppuja ja kukkia. Tuli tuossa viikonloppuna käytyä reissu pohjoisessa ja vähän jännitti jättää chilit viideksi päiväksi yksin kotiin. Hyvinhän nuo olivat kuitenkin pärjänneet. Hieman tuntuu jäävän näin kesällä päivitteleminen harvempaan kun tuntuu olevan niin paljon muuta tekemistä. Vaikka päivittelemisen aihetta ehkä olisikin tavallista enemmän. 

Edellisen päivityksen jälkeen tapahtunutta:

Habanerossa on nyt 5 suhteellisen isokokoista podia. "Vanhin" ja suurin podeista ei osoita vielä punastumisen merkkejä ja jännityksellä odotankin milloin podi alkaa vaihtaa väriään. Podin väri on myös toinen arvoitus - saattaa olla punainen, mutta toisaalta myös keltainen. Kukkiakin Habanerossa vielä riittää, joten uudet podit noiden entisten lisäksi ovat vielä hyvinkin mahdollisia.

Habanerossa on nyt viisi podia

Habanerossa riittää vielä kukkia

Hybridiannuumi näyttää viimeinkin valmiilta ensimmäisille kukilleen. Pienimuotoisen oksien-katkomis-operaation jälkeen nuppuja on tullut aimo annos lisää ja näyttävät nyt kehittyvän hieman pidemmällekin. Saattaisi tehdä samanlainen käsittely Rawitillekin hyvää joka pudottaa/kuivattaa kaikki nuppunsa. Hybridin katkaistujen oksien kohdista puskee myös kovaa vauhtia uutta kasvustoa.

Hybiridin viittä vaille valmiita kukkia

Hybridin uutta kasvustoa

Tinkerbellin kukat ja mahdolliset podien alut olivat reissun aikana pudonneet pois. Kovasti kuitenkin puskee taas uutta kukkaa entisten tilalle. Kyllähän tuosta huomaa, että kukkimiseen menee tuon kokoisella kasvilla valtavasti energiaa, sen verran on jäänyt ikkunalautakavereistaan pituuskasvussa jälkeen kukkimisen alettua. Pienen pieniä nuppujen alkuja on monella näistä "pienistä" ja myöhäisistä chileistä, mutta Jalapeno Early on Tinkerbellin jälkeen kaikista kärkkäimmin aloittamassa omaa kukintaansa. Tervemenoa vain minun puolestani.

Tinkerbell puskee uutta kukkaa 

Myös Jalapeno Early aloittelee kukkimista

Ja tähän loppuun vielä muutama fiilistelykuva.

Chilit vievät paljon tilaan

Habaneron juuristo on levittäytynyt vesitilaan

Sitruunaan on tullut uutta kasvustoa auringossa

Orkideassa on nyt 11 kukkaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti