torstai 3. tammikuuta 2013

Kuumeista suunnittelua

Astetta pidempi tauko on tullut pidettyä blogin päivittämisestä, mutta chilit ovat silti säilyttäneet paikkansa sydämessäni - ja sitkeimmät yksilöt jopa ikkunalaudalla. En ole kuitenkaan voinut olla huomaamatta sitä tosiasiaa, että useimmat chilipäät käynnistelevät kovastikin jo kautta 2013. Kuinka jännittävää!

Viime vuosi oli itselle ensimmäinen kasvatuskausi ja se menikin hyvin maltillisissa merkeissä. Eniten satoa tuli kaupan Habanerosta ja muistakin lajikkeista ihan mukavasti kuitenkin hieman vaihtelevalla menestyksellä. Paljon en chilejä ehtinyt käyttää kokkaukseen, joten tein sadosta eksperimentaalisen ja paahteisen maustehässäkän. Kuivatin chilejä uunissa parisen tuntia ja murskasin niistä sitten tuollaista hässäkkää. Ihan hyvin riittää potkua ja soveltuu erinomaisen hyvin ruoanlaittoon ja muuhun vastaavanlaiseen toimintaan. Maussa on paahteisuuden lisäksi Habaneron helmeilevää hedelmäisyyttä ja aavistus esanssia.

Viimeinen viikko on mennyt sairastaessa joten chilien saralla uuden kauden suunnittelua voisi luonnehtia jopa kuumeiseksi. Viime kauden aloitus meni pitkästi maaliskuun puolelle, joten mitään älytöntä kiirettä tässä ei vielä ole. Jonkin verran siemeniä on varastossa ja ajattelinkin pärjätä niillä tulevan kauden. Lajikkeissa ajattelin kokeilla jotain uutta edelliseen kauteen verrattuna, mutta ei siitä vielä sen enempää. Heti tilaisuuden tullen täytyykin lähteä multaostoksille.


Tulinen maustehässäkkä - paahteinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti