keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ulkoilua

Ulkoilutin eilen chilejä parvekkeella. Saivat ottaa aurinkoa jonkin aikaa. Aivan vähään aikaan tuskin rupean vielä parvekkeella täysipäiväisesti chilejä kasvattelemaan. Pikkutaimet ovat vielä liian pieniä parvekkeelle ja isoimmatkin mahtuvat vielä toistaiseksi hyvin sisälle. Parveketta ei ole myöskään lasitettu joka luo myös omat ongelmansa parvekekasvatukseen. Joutuisivat ehkä liikaa säiden armoille.

Chilit parvekkeella

Chilit parvekkeella

Annuumit kasvavat hurjaa vauhtia. Ruukunvaihto ei ole näemmä tehnyt ainakaan pahaa. Eilen meni jo 30 sentin rajapyykki rikki. 20 sentistä on aikaa 9 päivää eli aikalailla sentti/päivä on tulee kasvua tällä hetkellä. Saa nähdä milloin tulee katto vastaan. 

Annuumit

Chinenseissä kasvua ei juuri paljaalla silmällä nää, toisin kuin Annuumeissa. Lehdet ainakin ovat kauniita jos ei muuta. En tiedä ovatko tuon näköisiä eli noin ryppyisiä juuri varsivaurioiden takia, joista olen jo muutamaan otteeseen kertoillut. Muiden chilipäiden vastaavien kokemusten perusteella voisi kuitenkin sanoa, ettei kaikkea toivoa ole vielä menetetty. Istutinkin nuo Habat uuteen kuohkeampaan maa-aineeseen sen verran syvälle, että varsien vauriot jäivät piiloon. Ehkä ne siitä alkaisivat vielä kesän mittaan kasvamaan.

Chinenset

Chinensen lehtiä

Taimetkin pääsivät ulkoilemaan hetkeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti