tiistai 5. kesäkuuta 2012

Hybridin tarina

5. maaliskuuta eli tasan kolme kuukautta sitten pistin paikallisesta Citymarketista ostetun "punaisen chilin" siemeniä multaan. Siemenet itivät kuin itivätkin ja 11. maaliskuuta mullasta pilkisti jotain vihreää. Siitä se chili-innostus sitten lähtikin liikkeelle. Habaneroksikin olen ehtinyt tuota myöhemmin Hybridiksi nimeämääni chiliä epäillä, kun onnistuin siemenet heti alussa sotkemaan keskenään. Aika varma "kaupan perus Annuumi" tuo Hybridi taitaa kuitenkin olla. Sataprosenttista varmuutta oikeasta lajikkeesta ei siis ole. Nimensä mukaan chili on jonkinlainen toisen sukupolven ja useamman eri lajikkeen risteytys - hybridi.

Jossain vaiheessa kevättä iski jo epäusko, että kasvaako tuosta kaupan epäpuhtaasta lajikkeesta minkäänlaista puskaa, mutta kyllähän siitä on kasvanut. Mittaa on tällä hetkellä 70 cm ja nuppujen alkujakin on päälle 40. Vielä kun alkaisivat kukkimaan oikein kunnolla niin voisi podejakin tulla. 

Hybiridin kasvukäyrästä näkyy selvästi valon määrän lisääntyminen kesää kohti mentäessä. Myös 20.5 suoritettu ruukunvaihto altakasteluruukkuun piristi selvästi kasvua ja suhteellisen kovalla kulmakertoimella tälläkin hetkellä mennään kasvun suhteen.



8.4

21.4

29.4

7.5

20.5

28.5

5.6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti