perjantai 1. kesäkuuta 2012

Taimien koulintaa

Tänään sitten otin itseäni niskasta kiinni ja siirsin pikkutaimet isompiin purkkeihin. Pienellä budjetilla mentiin eli 0,5 litran muovisiin kertakäyttökaljatuoppeihin pääsivät pikkuiset kasvamaan. Siemenestä asti olivat tosiaan kasvaneet noissa minikasvihuoneen minimaalisissa idätysruukuissa. Saapa nähdä kuinka paljon ruukunvaihdolla on vaikutusta kasvuvauhtiin. Luulisi uuden, kuohkean ja ravinnepitoisen mullan, sekä ainakin viisinkertaistuneen multatilan vaikuttavan vain positiivisesti taimien kasvuun.

Tämän kesän aikana näistä taimista ei ole tarkoituskaan saada vielä satoa, vaan lähinnä kokeilla erilaisten lajikkeiden kasvattamista. Hyvä tuuri jos käy niin eiköhän noista muutama ainakin syksyyn mennessä saa jonkinnäköistä satoa aikaiseksi. 

Kaikki 14 lajiketta, jotka laitoin itämään, myös itivät. Suurin osa vieläpä ihan perus mullassa. Idätyslauttaakin tuli kokeiltua ja hyväksi havaittua. Täytyy käyttää myös jatkossa. Varataimia löytyy vielä yksi minikasvihuoneellinen jos noille koulituille nyt sattuu jotain tapahtumaan, mutta jos nuo nyt lähtevät tuosta hyvin kasvamaan niin täytyy harkita noista varataimista luopumista tilanpuutteen vuoksi.

Tässä vielä hieman kuvia taimien tämänhetkisestä tilanteesta.


Taimet minikasvihuoneessa

Taimet koulinnan jälkeen uusissa kasvupurkeissaan

Taimet ikkunalaudalla lampun valossa

Muutama sana vielä Habaneroista. On ilo katsella, miten kovat kukkimishalut kasveilta löytyy. Kukkavarren alku kasvaa päivä päivältä ja toivottavasti sieltä nyt viimeistään ensi viikolla putkahtaisi se ihka ensimmäinen chilin kukka! Kyllähän sitä ollaan jo odoteltukin.

Kukkimishaluja löytyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti