keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Lisää kukkia ja uusia nuppuja

Melkoinen yllätys oli kun huomasin että 28.4 itänyt ns. tuleton lajike Tinkerbell -annuumi oli alkanut vääntämään ensimmäisiä nuppujaan. Itämisestä ei kuitenkaan ole kuin puolitoista kuukautta. Poishan tuo pitäisi varmaankin napsaista, ettei hidasta kasvin kasvua. Vähän kyllä tekisi silti mieli katsoa minkälaista kukkaa sieltä oikein tulee. Saa nähdä viekö uteliaisuus voiton.

Tinkerbell (C.annuum) nuppuilee

Kokoa Tinkebellillä ei vielä mitenkään mahdottomasti ole

Toinenkin Habanero on alkanut kukkimaan ja toiseen on auennut toinen kukka lisää. Vielä kun muutamat nuput saisi aukeamaan niin voisi alkaa pölytyshommiin pumpulipuikon kera ja katsoa lähteekö noista kasvamaan podin podia. Nuppuja ainakin on kohtalainen määrä ja muutenkin kummatkin Habanerot näyttävät todella hyvinvoivilta. Habaneroja laitoin maaliskuussa itämään sekä punaista, että keltaista lajiketta ja näistähän nyt ei ole minkäänlaista varmuutta kumpia on tuloillaan. Sittenhän sen viimeistään näkee kun alkaa hedelmää tulemaan. Voihan myös olla että nämäkin Habanerot ovat jotain epäpuhdasta toisen sukupolven lajiketta ja lopputulos jotain hyvinkin omituista. 

Pienemmän Habaneron kukkia

Isomman Habaneron kukka sekä nuppuja

 Taimet kasvavat nyt selvästi nopeammin ruukunvaihdon jälkeen. Juurien kasvua pystyy myös seuraamaan hyvin läpinäkyvistä kertakäyttökaljatuopeista. Toistaiseksi kaikki 14 pikkutaimea ovat vielä hengissä, joten aivan tyytyväinenhän tässä täytyy olla.

Ruukunvaihto teki hyvää taimille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti