tiistai 24. huhtikuuta 2012

Jalapenot itäneet!

Kuinkas ollakaan, Jalapenot olivat itäneet idätyslautalla päivän aikana. Aivan mahtavaa! Ei siis kannattanut vielä luovuttaa niiden suhteen. Vielä kun Lemon Drop ja Tabasco itäisivät, niin kaikki olisi täydellistä. Noita eilisiä idätyksiä nyt saa odotella vielä jonkin tovin. Unohdin eilen mainita, että laitoin myös muutaman sinapinsiemenen multaan. Olivat itäneet alle vuorokaudessa ja puskevat jo kovasti mullasta pinnalle.

Jalapenot ovat alkaneet itämään

Muuta mainittavaa vuorokaudessa ei olekaan ehtinyt tapahtua. Cajamarcat aiheuttavat hieman harmaita hiuksia. Laitoin ne viimeksi itämään hieman jälkikäteen, enkä jaksanut/viitsinyt desinfioida multaa. En tiedä johtuuko siitä, vai liiallisesta kosteudesta, mutta mullassa oli kivan valkoinen homekerros päällä ja toinen siemenkin oli aivan karvainen homeesta. Mitähän noiden kanssa sitten pitäisi tehdä. Kasvukin tuntuu olevan tosi hidasta ainakin siihen nähden, että tuon pitäisi olla suhteellisen nopea lajike.

Cajamarcan siemen on homeessa
Habanerot ovat alkaneet puskea uutta kasvustoa rungon ja lehtivarsien haarautumiskohdista. Tähän asti uusia lehtiä on kasvanut lähinnä rungon päästä, joten tämä on aloittelijalle uutta. Toisen habaneron runko on huomattavasti tummempi kuin toisen. Ovathan ne eri lajikkeitakin, kun tuonen on keltainen ja toinen punainen Haba. Paksujahan nuo kummatkin rungot näyttävät jo olevan. Ainakin parin viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna.

Keltainen Haba kasvaa minkä kerkeää

Punaisen Haban tummempi runko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti