perjantai 13. huhtikuuta 2012

Pisamia ja nuupahtamisia

 Ikkunalaudalla tapahtuu päiväsaikaan paljon ihmeellisyyksiä. Kitukasvuisen oloinen Thai Rawit on parin viime päivän aikana ottanut pintaansa hieman väriä, tuollaisia kauneuspilkkuja. Pisimmällä kasvussa olevalla Habanerolla on puolestaan tapana alkaa roikottamaan lehtiä päivän aikana. Illan tullen se kuitenkin piristyy hieman ESL:n alla ja yön piemeiden tuntien jälkeen aamulla se näyttää taas hyvinkin elinvoimaiselta. Aloittelijana on paha mennä sanomaan, onko kaikki auringon aiheuttamaa pahaa. Hieman Rawitin kohdalla ihmetyttää, koska takana on pari pilvistä päivää, eli aurinkoisempiakin päiviä on tuo Rawit kestänyt ilman pisamia. Toinen keksimäni vaihtoehto on ikkunalaudan vetoisuus. Pilvisenä päivänä, kun aurinko ei lämmitä, laudalla saattaa olla jopa hieman viileää. Pari harsosääskeä olen myös lähipäivien aikana bongannut, mutta ne tuskin tuollaisia jälkiä aiheuttavat?

Kitukasvuinen Thai Rawit on ottanut hieman väriä pintaansa
Habanerolla on tapana roikottaa lehtiä päiväsaikaan

Tein eilen minipuutarhassa oleville lajikkeille jo valmiiksi nimikylttejä. Täytyy laittaa paikoilleen, kun siihen tulee aihetta. Vielä en viitsi niitä tuonne kosteuteen laittaa käpristymään. Siemenet ovat olleet mullassa vasta vuorokauden, joten mitään elonmerkkejä ei ole vielä näkyvissä (piti kuitenkin varmistaa). Ensi viikon alkuun kohdistuvat ainakin omat odotukset  ensimmäisten itäneiden siementen ajankohdasta, mutta toki tämä on kovin yksilöllistä.

nimikylttejä chileille

Minikasvihuone työssään

Sitruunapuun alku jatkaa kasvamista täyttä päätä. Ensimmäiset lehdetkin alkavat olla jo kohtalaisen kokoisia. Taka-alalla sinnittelee vielä joku hieman heikompi yksilö, joka pitää varmaan jossain vaiheessa nykäistä pois hidastamasta tuon valiolajikkeen kasvua. Appelsiinit elävät vielä toistaiseksi hiljaiseloa. Mitään merkittävää ei ole hetkeen tapahtunut, mutta kyllä siellä jotain elonmerkkejä näkyy.

Sitruunapuu jatkaa vahvaa kasvuaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti