sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ruukunvaihtoja ja kärähdys

 Vaihdoin tänään toisen Habaneron hieman isompaan ruukkuun. Olisihan tuo vielä tuossa vanhassakin mennyt ja en tiedä tuliko ruukunvaihto hieman huonoon aikaan. Vaihto tuli joka tapauksessa suoritettua ja katsotaan nyt miten käy. Samoilla tulilla vaihdoin sitruunapuun jo edesmenneen Rawitin vanhaan ruukkuun pois maitopurkista, joka ei hirveästi silmää miellyttänyt. Sinappien kanssa en tiedä oikein mitä tekisin. Ovat nyt kaikki viisi taimea  vanhassa mehupurkissa kasvamassa, enkä tiedä yhtään miten kauan se riittää niille. Taitaa sekin kasvaa kuitenkin suhteellisen isoksi veijariksi.

26.4 vanhassa ruukussa

29.4 uudessa ruukussa


Sitruunakin pääsi uuteen ruukkuun

Sitruunan juuri

Sinapit

 Niinhän siinä sitten pääsi tänään käymään, että osa chileistä pääsi hieman kärähtämään auringon armottomassa säteilyssä. Sen siitä saa kun unohtaa pikkutaimet hieman liian pitkäksi aikaa aurinkoon. Pahiten itseensä otti Poblano, jonka sirkkalehdet pääsivät aika huonoon kuntoon. Eiköhän tuo tuosta kuitenkin selviä hengissä. Nagat lojuivat myös myös täysin elottoman näköisinä multaan kaatuneina, mutta pikaisen elvytyksen jälkeen alkoivat jo nousta pystyyn. Taisin selvitä tällä kertaa onneksi ihan säikähdyksellä. Ja jos tuo Poblano nyt tuosta ottaa liikaa itseensä, niin onneksi uutta taimea on nousemassa mullasta hyvää vauhtia. 


Poblano pääsi hieman kärähtämään

Trepadeira Werner

Chilean Green

Hybridien alavarsissa on ollut jo jonkin aikaa havaittavissa tuollaisia kuvassa näkyviä vaurioita. Hybridejä on tällä hetkellä kasvamassa kolmessa eri ruukussa ja kaikissa on jonkin verran samanlaisia vaurioita. Habaneroissa ja Rawitissa samanlaisia ei ole. Mikähän lie tuohonkin sitten syynä. Kasvit sinällään näyttävät ihan hyvinvoivilta, mitä nyt ovat hieman kitukasvuisen oloisia tai ainakin hitaasti kasvavia. Se taas voi hyvinkin johtua tuollaisesta vauriosta. Kyllähän tuonkin kokoinen vaurio jo vaikuttaa veden ja ravinteiden kulkemiseen vartta pitkin ylös. En tiedä ovatko nuo jo sen luokan vaurioita, etteivät kasvit enää niistä toivu. Ajan kanssa kai sen viimeistään näkee. Hybridien menetys ei toisaalta olisi mikään maailmanloppu, lajikkeesta kun ei ole täyttä varmuutta.

Hybridin varressa oleva vaurio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti