tiistai 17. huhtikuuta 2012

Teitä odotellaan mullan alta

Viides päivä idätyksestä, eikä mitään ole vielä näkyvissä. Toivon mukaan mullan alla jotain kuitenkin tapahtuu ja eiköhän näin myös ole. Viimeksi nopeimmat siemenet itivät alle viikossa, joten kohta pitäisi alkaa jotain tapahtumaan. Olosuhteet olen koittanut saada mahdollisimman hyviksi niin lämpötilan, kuin kosteudenkin suhteen. Enimmillään minikasvihuoneessa on ollut noin 26°C, mikä on mielestäni jo suhteellisen hyvä lämpötila. Mullan olen pitänyt koko ajan kosteana, mutten kuitenkaan liian märkänä. Ensi kerralla idättämistä voisi kokeilla talouspaperin. Siinä näkisi heti, kun jotain alkaa tapahtumaan, eikä tarvitsisi jännittää näin paljon!

Multaidätyksen sietämätön hitaus

Uusia taimia odotellessa laitoin pari kuvaa noiden nykyisten mittapuulla suhteellisen hyvässä vauhdissa olovasta Habanerosta ja sen kasvuvaiheista. Siemen on laitettu multaan 5.3. ja se on itänyt 11.3. Alla olevissa kuvissa tilanteita kuukauden ajalta. Toisessa sirkkalehdessä on nähtävissä pieni kosmeettinen haitta, joka on tulosta siitä kun menin kärsimättömänä nykäisemään sirkkalehtien päällä olevan siemenen pois. Toinen lehdistä vaurioitui lievästi, mutta tuskimpa tuo kasvuun on vaikuttanut mitenkään älyttömästi.

16.3. pikkutaimi

3.4. vähän isompi taimi

10.4. kasvu senkun kiihtyy

14.4. ollaan jo miehen mitoissa

17.4. tilanne, kuukausi ensimmäisestä kuvasta

Muutama päivä sitten tuli ostettua tuollaista chilisuklaata. Ei ollut mikään makuhermoja hemmotteleva nautinto. Chilin tulisuus oli todella mieto, eikä suklaakaan mitään erityistä ollut. Ehkä sitä on tullut syötyä liikaa jotain Maraboun minttu-krokanttia, niin ei enää nämä hienommat merkit maistu. Kokeilemisen arvoinen ostos tämä toki oli, muttei chiliharrastajan sydäntä liiemmin lämmittänyt.


2 kommenttia:

  1. Sullahan näyttäisi olevan hauskat nimikyltit noilla kasveillasi! ;) Itse juuri tulin hommanneeksi laminointikoneen, joten pitää tehdä ennen ulosvientiä paremmat nimikyltit.

    VastaaPoista
  2. Juu, helpottaa huomattavasti tunnistamista ku on kunnon nimikyltit jokasella :) Ite laitoin vähän teippiä noiden päälle, että kestäisivät nyt edes jonkin verran kosteutta, mutta jos laminointikone löytyy niin sillähän kelpaa tehä jo kunnon kyltit!

    VastaaPoista