sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Sunbathing - aurinkokylpyjä

Kyllä se taitaa kesä tänne Suomeenkin tulla, ainakin tämän päivän perusteella. Mittari on näyttänyt yli 15 astetta ja aurinko on paistanut koko päivän kirkkaalta ja pilvettömältä taivaalta. Chilitkin ovat siis saaneet tänään aimo annoksen oikeaa auringon valoa, jota ei yksikään lamppu voi täysin korvata. 
Tilanne itämisten suhteen ei ole kovin paljoa muuttunut. Itäneet jatkavat hyvää kasvuaan, paitsi Cajamarca, joka on kyllä itänyt, mutta kasvua ei näytä tulevan. Itämättömät pysyttelevät vieläkin näkymättömissä, eikä siemenissä näy pienintäkään häntää, mitä nyt niitä vähän tuolta mullan seasta kaivelin. Idätyslautalla on suhteellisen samanlaiset tunnelmat. Siellä elonmerkkejä näkyy ainoastaan Naga Morichista, joka loppujen lopuksi iti mullassakin. Taitavat nämä loput olla huonosti itävämpiä, tai sitten on vain sattunut huonoja siemeniä kohdalle. Tabascon ja Jalapenon kanssa voi vielä joitain kikkoja yrittää niiden suuresta siementen määrästä johtuen, mutta Lemon Dropin kanssa alan olla hieman ihmeissäni. Sitä ei ole idätyslautalla kuin yksi kpl, ja mullassa olevista neljästä siemenestä ei taida itää yhtikäs mitään, jos ei nyt jotain ihmettä tapahdu. 
Pitää nyt kuitenkin tarkkailla tilannetta ihan rauhassa ja kehittää vaikka noiden itämättömien tilalle jotain muita lajikkeita, jos ne eivät suostu itämään. Harmi sinänsä, koska kaikkia noita kolmea olisin halunnut alkaa kasvattelemaan. Varaston kätköistä löytyy kuitenkin muitakin mielenkiintoisia lajikkeita, joten täytyy tässä miettiä sotasuunnitelmia hieman uusiksi!

Pikkuchilit nauttivat auringossa köllöttelystä
Poblano
Puca Uchu
Idätyslautalla ainoastaan Nagasta pilkistää pieni häntä

Habanerot jatkavat tasaisen varmaa kasvuaan. Tässä on koko chiliarsenaalini tällä hetkellä suurin chili. Taitaa olla keltainen versio tuosta Habanerosta jos veikkaukseni osuvat oikeaan. Eihän tämäkään nyt mikään jättiläinen vielä ole, mutta hyvät eväät sillä on tuosta kunnon puskaksi vielä kasvaa. Tuolla on mittaa tällä hetkellä 10cm, kun toisella Haballa mittaa on 9cm, samoin kun myös Rawitilla. Hybridien suurin on tällä hetkellä 6cm ja pienin 4cm. Toisen Rawiteista aion heittää pois kokonaan. Sen verran surkeassa kunnossa se nykyään on, mikä lie raasua vaivaa.

Kymmenen sentin Habanero
Haba aurinkoisen päivän jälkeen - uupuneena
Rawit alkaa olla tiensä päässä
Illaksi Chilit pääsevät taas lampun alle himmailemaan

2 kommenttia:

  1. Kolme viikkoa on monella lajikkeella ihan normaali itämisaika, joten älä nyt ihan heti heitä kirvestä järveen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu eihän sitä ihan vielä passaa heittää enkä aiokaan :D kyllä tässä nyt ihan rauhassa katsellaan tilannetta!

      Poista