keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Salapoliisityötä

Kuten olen jo aiemmin maininnut, onnistuin jo alkuvaiheessa sekoittamaan taimet keskenään siirrellessäni niitä idätysastiasta omiin ruukkuihin. Taimissa on ollut kuitenkin jo alusta asti nähtävissä selkeitä eroja lehdissä, pituudessa, varren paksuudessa ja ulkomuodossa muutenkin. Lisäksi lajikkeita ei ole kuin neljää erilaista (punaista ja keltaista Habaneroa, Thai Rawitia, sekä kaupan mysteerichililajiketta). Tein tänään hieman salapoliisityötä ja vertailin taimia keskenään. Uskonkin nyt suurin piirtein tietäväni, mitä missäkin purkissa on. 

Kävin tänään myös läheisessä kaupassa katsastamassa sen chilivalikoiman ja samoja mysteerichilejähän siellä oli vieläkin myynnissä. Lajikkeesta ei sen kummemmin ole mitään mainintaa, mutta paketissa lukee "mieto hollantilainen punainen chili". Netissä hieman asiaa tutkittuani en ole vieläkään varma lajikkeesta, mutta kyseessä on ilmeisesti jonkinlainen F1 hybridi, annuumia kuitenkin. Jos tuo hybridi siis joskus satoa tuottaa, saattaa sieltä tulla vähän mitä tahansa - ehkä Dutchia, ehkä jotain muuta.. Tästä lähtien voisin kutsua mysteerichiliä ihan vain hybridiksi, sitä kun se aika varmasti on.

Alla kuitenkin tämänhetkiset veikkaukset lajikkeista. Nämä ovat tosiaan veikkauksia, kukintavaiheessahan sitten viimeistään pitäisi alkaa varmistumaan nämä arvaukset. Jospa sitä jatkossa olisi vähän huolellisempi noiden siirtelyjen ja nimien kanssa ettei tarvitsisi tällaisessa raastavassa epävarmuuden tunteessa chilejä kasvatella. No ei, ihan hauskaahan tämä näinkin on!

Habanero (keltainen?) - suurin tällä hetkellä

Habanero (punainen?) - hyvässä vauhdissa

Hybridi, suhteellisen hyvässä vauhdissa

Hybridi - kasvaa hitaasti

Hybridi - kasvaa hitaasti, kummallisen värinen

Rawit - hieman kitukasvuinen tai ainakin hidas

Rawit - ihan hyvässä vauhdissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti