lauantai 14. huhtikuuta 2012

Tilannekatsausta ja tilauksia

Laitoin tänään tilaukseen tehokkaamman energiansäästölampun. Tilaukseen meni 50W ja 5850 Kelvinin lamppu, joka korvaa tuon aiemman 20W ja 2700 Kelvinin lampun, joten jonkilaista eroa pitäisi tulla. Mahdollisia loisteputkihankintoja pitää miettiä sitten syksyn tullen, mutta eiköhän näillä pärjäile nyt ainakin tämän kesän.

Onneksi on uusia siemeniä itämässä. Sen verran heikolta joidenkin yksilöiden suoritus tällä hetkellä näyttää, kuten alla olevista kuvista käy ilmi. Hybridit kasvavat auttamattoman hitaasti ja Rawiteistakin toinen on jäänyt kehityksessä sen verran pahasti jälkeen, että saa nähdä miten sen kohdalla käy. Ainoastaan Habanerot jatkavat vahvaa esitystään ja puskevat sinnikkäästi uutta kasvustoa tulemaan sen minkä kerkeävät. Sitruksissa sitruuna kasvaa silmissä ja menee pian pituudessa jo korkeimmankin Habaneron edelle. Appelsiinitkin osoittavat jotain elon merkkejä, mutta tuohon hulluun sitruunaan verrattuna esitys jää aika heikoksi.

Mittasin eilen minikasvihuoneen sisälämpötilan ja tulokseksi sain hieman vaille 25°C. Eihän tuo aivan ihanneidätyslämpötiloihin yllä, mutta lämpimämpääkään paikkaa ei tästä kämpästä tällä hetkellä löydy. Minikasvihuone on siis tällä hetkellä patterin päällä, joista ei tähän aikaan keväästä enää kovin paljon lämpöä saa irti. Parempi silti kuin ei mitään. Kosteusprosentti minikasvihuoneen sisällä on ainakin hyvä ja välillä on pitänyt vähän tuulettaakin, ettei multa vain pääsisi homehtumaan. 

Hybiridien kasvuvauhti ei päätä huimaa

Rawiteissa on huomattava kasvuero

Habanerot voivat hyvin ja kasvavat koko ajan lisää

Sitruuna kurottelee kohti aurinkoa, appelsiini on ujo

Minipuutarhassa patterin päällä 25°C ja kosteat oltavat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti